Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Διαβάζουμε τις προφητείες των σύγχρονων αγίων μας,αλλά δεν δίνουμε καμία σημασία στις διδαχές τους

Διαβάζουμε τις προφητείες των σύγχρονων αγίων μας,αλλά δεν δίνουμε καμία σημασία στις διδαχές τους

 
ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Χωρίς να είμαι άγιος και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο νομίζω ότι οι γεροντάδες και οι άγιοι δεν έχουν προφητέψει γεγονότα αλλά προαιρέσεις.
Τι εννοώ:
Η απληστία είναι απληστία και πριν χιλιάδες χρόνια και τώρα. Αυτό που αλλάζει είναι το αντικείμενο του πόθου (αφορμή). Το αίτιο παραμένει ίδιο.
Το ίδιο συμβαίνει και με την κακία , τον θυμό ,την οργή , τον εγωισμό κλπ κλπ.

Οι άγιοι όταν τους πλησίαζαν οι άνθρωποι έβλεπαν (με την χάρη του θεού) την προαίρεσή τους. 

Προσπάθησαν με την προφητεία που τους έλεγαν να τους αφυπνίσουν . 
Τους έλεγαν ουσιαστικά να σταματήσουν να σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτονται για να μην καταλήξουν σε αυτό που τους προφήτευαν. 
ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ …… ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΑΣΧΗΜΑ.

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν μόνο την προφητεία και όχι την διδαχή. Βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα και όχι τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό. 


Αν βλέπαμε τον δρόμο, θα βλέπαμε και το λάθος και άμεσα θα το διορθώναμε
Σαν παράδειγμα θα αναφέρω τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ. Όλοι διαβάζουν ή ακούνε τις προφητείες του και όχι τις διδαχές του. Ο ΑΓΙΟΣ δεν είπε ξεκάρφωτα αυτά που είπε. Οι προφητείες του είναι αποτέλεσμα της διδαχής. Δηλαδή έλεγε μια διδαχή που εφ΄ όσον οι άνθρωποι που τον άκουγαν δεν την ακολουθούσαν θα κατέληγαν στο αποτέλεσμα που είναι η προφητεία (από μόνοι τους).

Κάθε μέρα οι άνθρωποι δίνουν εξετάσεις. Δηλαδή:

Πας στο βενζινάδικο. Αν κλέβεις εσύ σαν βενζινάς βάζεις ένα λιθαράκι για να πραγματοποιηθούν οι προφητείες των γερόντων.

Είσαι υπάλληλος του πρατηρίου τροφίμων (ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ) και βλέπεις και εσύ την κλεψιά που γίνεται κατά των συνανθρώπων σου και την δέχεσαι , τότε συμβάλεις και εσύ (με μικρό μερίδιο ευθύνης) στην πραγματοποίηση των προφητειών.

Είσαι γιατρός και έχεις πάρε δώσε με φαρμακοβιομηχανίες και βάζεις στο αίμα των συνανθρώπων σου δηλητήρια, παίρνεις και φακελάκια. Τότε έχεις βάλει μεγάλο λιθάρι στην πραγμάτωση των προφητειών.

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝ΄ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ή ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΘΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.

Αυτές είναι οι προφητείες. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
(Τα επαγγελματα ειναι εδεικτικά ολοι το ιδιο ειμαστε)

Πρέπει να αλλάξουμε για το καλό μας και το καλό των παιδιών μας όμως όχι από φόβο, αλλά σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.
Σημ π.Γεώργιος-Άλλωστε και ο Γέρων Πορφύριος έλεγε ότι: «Η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μην γίνει».
Γιατί η Αποκάλυψη έχει ως σκοπό την προειδοποίηση και ο τρόπος να αποφευχθεί είναι μόνο αν υπηρετήσουμε την ενότητα που μας άφησε ο Χριστός ως παρακαταθήκη. Αυτή είναι η θεραπευτική αγωγή στον ασθενή, γιατί αν η ασθένεια προχωρήσει, τα γεγονότα της Αποκάλυψης θα είναι ο ακρωτηριασμός που προκαλεί ο ιατρός όταν χτυπήσει η γάγγραινα. Έλεγε ο Γέροντας: «Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε μία αθλία κατάσταση. Ο Θεός, όμως μας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει ν' απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου