Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
.Γράφει ο μακαριστός Γέρων Σωφρόνιος Σαχάρωφ ότι όταν θα πάψουν να υπάρχουν άγιοι τότε θα καταστραφεί ο κόσμος.

Και αυτό, γιατί οι άγιοι είναι οι ζωντανές – υποστατικές αποδείξεις της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο. Αποτελούν συνάμα την εκλεκτή προσφορά της πανανθρώπινης φύσης στον Θεό.

Πολλές φορές γίνεται στις μέρες μας νοσταλγική αναφορά στους Μεγαλομάρτυρες της Αρχαίας Εκκλησίας ή στους Μεγάλους Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων.  Όμως κάθε εποχή έχει να αναδείξει τους φανερούς και κρυφούς Αγίους της. Ιδιαίτερα η δεύτερη κατηγορία αγίων, αποτελεί το κρυφό μεγαλείο της Εκκλησίας μας αλλά και ολόκληρης της ανθρώπινης κοινωνίας.

Ο Θεός θέλησε όμως να αποκαλύψει κάποιους από τους πιστούς δούλους Του είτε πριν είτε μετά τον θάνατό τους, ώστε να λειτουργήσουν για τον κάθε αγωνιζόμενο χριστιανό ως πολικοί αστέρες στην πολυκύμαντο πορεία της ζωής του και ως μεταδότες της Θείας Χάριτος. Η ισοπεδωτική πολυπλοκότητα και το πανίσχυρο καταναλωτικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδια στο να αναδείξει τους δικούς της «αμνούς» της απλότητας.

Ορισμένες τέτοιες οσιακές μορφές παρουσιάζει το παρόν ηλεκτρονικό τεύχος των Αναλέκτων της Πεμπτουσίας ως ένα ελάχιστο δείγμα τιμής προς τα πρόσωπα εκείνων που έζησαν δίπλα μας και ευαρέστησαν στον Θεό έργω και λόγω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νικόλαος Κόιος
Διευθυντής Σύνταξης
ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου