Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Καλλίστος

 

καὶ Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου – Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ

Στις 8 και 9 Ιουνίου 2012 είχε στη Γάνδη (Βέλγιο), ένα διήμερο Συνέδριο με θέμα την Νοερή Προσευχή. Οργανώθηκε από το “Leerhuis van de Kerkvaders” (Οίκος ΔΙδασκαλιας των Πατέρων) και την Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα της Γάνδης. Αυτό το ετήσιο Συνέδριο, τώρα στην τρίτη έκδοση, προσπαθεί να εξερευνήσει το εσωτερικό της χριστιανικής ζωής. Το Συνέδριο προσκαλούσε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες την αρχαία πρακτική της διαρκούς προσευχής.

Οι ομιλιτές έχουν προσεγγιστεί το θέμα του Συνεδρίου από τρεις πλευρές: από μια ιστορική σκοπιά, από την αγιογραφική-θεολογική προοπτική και από πρακτική σκοπιά.
Μεταξύ αυτών ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Καλλίστος, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Το εσωτερικό νόημα της Θείας Λειτουργίας». Στην Ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Γάνδης μίλησε επίσης νε θέμα «Την πρακτική της νοερής προσευχής».
Την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος προεξήρχε την Θεία Λειτουργία στον Ιερόν Ναόν Αγίου Ανδρέου Γάνδης.
Το “Leerhuis van de Kerkvaders” (Οίκος ΔΙδασκαλιας των Πατέρων) επιδιώχνει με ομιλίες, με συνέδρια και με προσκυνήματα ν᾽ ανοίξει  τον πλούτο των Πατέρων της Εκκλησίας για τους σημερινούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου