Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του γέροντα Κλεόπα Ιλίε

Διηγείται ο μοναχός Νεκτάριος Μουραρίου


Λίγα χρόνια πριν πεθάνει ο π Κλεόπας είχε κάποιες αρρώστιες
Μια φορά είχε μια γρίπη βαριά και άρχισε να παραληρεί . Την ώρα που παραληρούσε ήμουν στο δωμάτιο του μαζί με κάποιους άλλους πατέρες και ο π Κλεόπας κάτι ψέλλισε. Ακούγοντας πιο προσεκτικά διαπίστωσα ότι λέει στίχους από το ψαλτήρι. Σαστίσαμε όλοι! Ακόμη και όταν παραληρούσε προσευχόταν έλεγε στίχους από το ψαλτήρι και έκανε κομποσκοίνι.
Μια άλλη μεγάλη αρετή του π Κλεόπα ήταν η ταπεινοφροσύνη. Πάντοτε έλεγε ότι δεν προσεύχεται ότι είναι τεμπέλης ότι τρώει πολύ…Έλεγε ότι είναι ένας παλιόγερος χωρίς μυαλό. Έλεγε κάτι πολύ αστείο: Μια φορά τον ρώτησε κάποιος «Εσείς είστε ο π Κλεόπας;» -«Όχι πήγαινε εκεί παρακάτω και θα βρεις ένα γάιδαρο που επάνω του γράφει Κλεόπας αυτός είναι ο Κλεόπας» Τόσο βαθιά ταπείνωση είχε …Πάντοτε έλεγε ότι είναι αμαρτωλός .

Τώρα θα σας διηγηθώ ένα θαύμα όπου έγινε στο δάσος που είχε καταφύγει ο π Κλεόπας για εννέα χρόνια και εφτά μήνες όπως ο ίδιος έλεγε. Ο μοναχός που πηγαίνει στην έρημο είναι σαν να κυρήσσει ανοιχτό πόλεμο με το διάβολο. Στον π Κλεόπα επιτέθηκε πολλές φορές . Μια φορά ενώ προσευχόταν στη κορυφή του λόφου τι έκανε ο διάβολος για να τον φοβίσει; Εμφανίστηκε ένα τανκ εκεί στη κορφή του λόφου! Σκέφτηκε ο π Κλεόπας : «Εδώ κοντά δεν υπάρχει στρατόπεδο ,δεν υπάρχει στρατός Τι συμβαίνει ;» Και ερχόταν προς τα πάνω του κάνοντας ένα τρομερό θόρυβο. Βλέποντας ότι πλησιάζει ο π Κλεόπας λέει : «Βρε αυτός είναι ο διάβολος βλέποντας ένα κόκκινο μάτι στο τανκ να τον «καρφώνει».Ο γέροντας είχε τον Άγιο Άρτο μέσα στη κουφάλα ενός δέντρου εκεί κοντά του. Τότε αγκάλιασε το δέντρο και φώναξε : «Χριστέ μου μη με αφήνεις» Αμέσως το τανκ άλλαξε κατεύθυνση πήγε προς το γκρεμό και τσακίστηκε μέσα από μια τρομερή έκρηξη…

ΜΟΝΗ ΣΙΧΑΣΤΡΙΑΣ

Ο π Κλεόπας μεταξύ των βιβλίων που είχε γράψει , έγραψε και κάποιους οδηγούς εξομολόγησης πολύ χρήσιμους .
Έφτιαξε ένα οδηγό για λαϊκούς ένα για μοναχούς ,ένα για ιερείς και του ζήτησαν να φτιάξει ένα οδηγό για αρχιερείς . Αυτό του φάνηκε πολύ δύσκολο. Παρότι ήξερε πώς να το συλλάβει και πώς να το γράψει. Κάνοντας υπακοή είπε πως θα το κάνει αλλά δεν ήξερε πώς να αρχίσει. Σκεπτόταν μήπως κάποιος παρεξηγηθεί.
Ο γέροντας είχε ένα δωμάτιο προσευχής κοντά στα μελίσσια, εδώ στο μοναστήρι μας τη Σιχάστρια. Ένα καλοκαιρινό βράδυ προσευχόταν : «Θεέ μου τι να κάνω πώς να αρχίσω;»Και το μεγάλο θαύμα έγινε . Οπ Κλεόπας το διηγήθηκε μόνο σε μερικούς πατέρες: «Σε μια ακτίνα του ηλίου που έμπαινε από το παράθυρο του εμφανίστηκε ένας αρχιερέας όμορφα ντυμένος . Ο π Κλεόπας έλεγε ότι ήταν ο Αγ Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος τον ευλόγησε με τα δύο του χέρια και του είπε : «Κάντο αυτό που θέλεις να αρχίσεις, καλά το κάνεις!» κάνοντας λόγο για τον οδηγό εξομολόγησης των αρχιερέων.
μεταφραση-www.proskynitis.blogspot.com
πηγή περιοδικό-LUMEA CREDINTEI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου