Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" ή "Η Ορθοδοξία και ο Οικουμενισμός"



Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει μία παρόμοια συζήτηση. Τα χαρακτηριστικά της φέρουν τη σφραγίδα εκείνου που αποκαλείται Νεοεποχίτικη Προπαγάνδα. Το στρατηγικό τρίπτυχο αυτής της μεθόδου, ακολουθεί σχεδόν πάντα το ίδιο μοτίβο:
   
α) Αρνητική ναι μεν, αλλά διαφήμηση αφ'ετέρου δε της εκτροπής, μέσω κάποιου στημένου σκανδάλου. Η πρακτική αυτή βασίζεται στην λογική, "ζητάω τα ρέστα από εκείνον που με ελέγχει για μια πράξη, υποβαθμίζοντας την πράξη και αναδεικνύοντας τον έλεγχο σαν παράπτωμα. Παράδειγμα:
“ ..Περιέρχονται καθ’ ημέραν εις το καθ’ ημάς Οικουμενικόν Πατριαρχεῑον και εις την ημετέραν Μετριότητα προσωπικώς εκ διαφόρων πηγών πληροφορίας ότι ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ ομόφρονες κληρικοί και λαϊκοί, δια του διαδικτύου και των διαφόρων μέσων γενικής ενημερώσεως, περιερχόμενοι δε και διαφόρους αδελφάς Όρθοδόξους Εκκλησίας, προσκαλούσι τους αδελφούς Προκαθημένους και τους ποιμένας, αλλ’ ιδιαιτέρως τον ευσεβή Ορθόδοξον Λαόν, εις ανταρσίαν και αμφισβήτησιν των αποφάσεων της εν Κρήτη εν ευλογίαις και εν επιτυχίαις συνελθούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Όρθοδόξου ημών Εκκλησίας..”
β) Τοποθέτηση υπέρ του σκανδάλου από δημόσια πρόσωπα, κύρους και τεράστιας επιρροής, λ.χ. ηθοποιοί, επιχειρηματίες, επιστήμονες, χωρίς να είναι πάντα φανερό ποιος τους χρηματοδοτεί.
“.. Συγκεκριμένα το όνομα της Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου (Δρ. Πρ.) ούτε είναι άγνωστο, ούτε βεβαίως ασήμαντο. Από το εξαιρετικά πλούσιο επιστημονικό βιογραφικό της ξεχωρίζουν: επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Βοστώνης και επισκέπτης καθηγητής στην έδρα Επίλυσης Κρίσεων στη σχολή νομικών και διπλωματικών σπουδών Flecher του πανεπιστημίου Tufts, συνεργάζεται επίσης με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (CES) του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Harvard), όπου προεδρεύει στην ομάδα μελέτης Ανατολικής Μεσογείου και Ευρώπης. Οι ακαδημαϊκοί της τίτλοι της επιτρέπουν να συμμετέχει, και εδώ είναι το σπουδαιότερο, σε αρμόδιες κυβερνητικές επιτροπές χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ : από το 2004-2012 αντιπρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών της αμερικανικής Βουλής και από το 2011 αναβαθμίστηκε σε μέλος της αρμόδιας ομάδας εργασίας του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο «Θρησκεία και Εξωτερική Πολιτική». Θεωρείται ειδήμων σε θέματα ανατολικής Μεσογείου και νότιο-ανατολικής Ευρώπης και έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ , το υπουργείο Άμυνας, την Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA), την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), το NATO, τον ΟΗΕ, υπουργεία και Μ.Κ.Ο. διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Χαρακτηρίζεται τέλος ως ανώτερη διπλωμάτης (Senior Diplomat).
Εκ των πραγμάτων αντιλαμβάνεται κανείς το status της Δρ. Πρ. εντός του πλέγματος ισχύος των ΗΠΑ• η ακαδημαϊκή της ιδιότητα συν­υπάρχει με αυτό που κυρίως την χαρακτηρίζει: του συνεργάτη -ιδιαιτέρως με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ- αυτού που αποκαλούμε ως «βαθύ κράτος» ..”
γ) Εξουθένωση και εξευτελισμός των αντιδρώντων, με συνήθως συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, που αποτελούν την δολιότερη μορφή ρατσισμού, συνήθως (ρατσιστές, φανατικοί, φασίστες, φαρισαίοι κ.α.). 
“ ..Τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε θα σας τους μεταφέρω και ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που θα τα διαβάσουν από μένα. Ενορίτες του Προφήτη Ηλία είναι και πολλοί γνωστοί μας και συνάδελφοί μας. Ο ιερέας αυτός τους ονόμασε «φασίστες», «Φαρισαίους» φανατικούς και άλλους ακραίους χαρακτηρισμούς επαναλάμβανε φωνάζοντας. Και μάλιστα χαρακτηριστικά είπε ότι ο Χριστός δεν μιλούσε με τους Φαρισαίους, οπότε και ο Δεσπότης δεν έχει καμιά δουλειά να μιλήσει με τους ενορίτες. Έλεγε «καλά κάνει ο Δεσπότης και δεν τους δέχεται». Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Λυπάμαι και ντρέπομαι και για τα παρακάτω που θα γράψω: Χαρακτήρισε τον παπα Νικόλα Μανώλη «δαιμονισμένο»..”
“.. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 έγγραφα. Με το πρώτο απαγορεύεται στον π.Θεόδωρο Ζήση να λειτουργεί και να κηρύττει στον Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης όπου για 24 ολόκληρα έτη διακόνησε. Η απαγόρευση επεκτείνεται και σε οποιονδήποτε άλλον Ναό των ορίων της Μητροπόλεως. Με το δεύτερο έγγραφο ασκείται κανονική δίωξη εναντίον του πατρός, για πέντε αδικήματα:
α) σχίσμα,
β) απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής,
γ) σκανδαλισμό των πιστών,
δ) εξύβριση και συκοφαντία και
ε) φατρία και ζητείτε η εντός 5 ημερών γραπτή απολογία του πατρός Θεοδώρου.
Είναι σχεδόν τα ίδια έγγραφα με εκείνα που απεστάλησαν λίγες ημέρες πριν στον π.Νικόλαο Μανώλη. Όπως και εκεί έτσι και εδώ, σημαντικό ρόλο στις κατηγορίες παίζουν τα διάφορα σχόλια των επωνύμων και ανωνύμων που την ευθύνη αυτών την αποδίδει ο Θεσσαλονίκης στους 2 πατέρες!!! ..”
Ζητούμε ειλικρινά να μας συγχωρέσουν οι φίλοι του Ιστολογίου, για την πιθανή σύγχυση που μπορεί να σας προκαλέσαμε με το σχολιασμό μας, συνδέοντας τα κινούμενα σχέδια, με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η πίστη και η αίρεση. Αποκαλύψαμε όμως τη  σύνδεση στις μεθοδεύσεις των Οικουμενιστών και της Νεοεποχίτικης προπαγάνδας.
Η κατά τεκμήριο “αθωότητα” των κινουμένων σχεδίων, αφού απευθύνεται στις παιδικές ψυχές, συνδέεται άμεσα με τον κατά τεκμήριο “θεματοφύλακα της Πίστεως” που οφείλει να είναι κάποιος Αρχιερέας της πίστεως, πολλώ δε μάλλον, Πατριάρχης και δη ο Οικουμενικός, όταν ορθοτομεί.
Σκανδαλώδης και δόλιος ο τρόπος, προπαγάνδας των Νεοεποχίτικων εκτροπών, στις παιδικές ψυχές, μέσω των κινουμένων σχεδίων.
Σκανδαλωδέστερος και δολιότερος ο τρόπος επιβολής του Νεοεποχίτικου Οικουμενισμού, Συνοδικώς στην Εκκλησία, από Πατριάρχες και Αρχιερείς.
Το κύμα της Διακοπής Μνημόνευσης των Επισκόπων που αναγνωρίζουν τη “ψευδο-Σύνοδο του Κολυμπαρίου”, γίνεται τσουνάμι. Το Ορθόδοξο αισθητήριο, η Ορθόδοξη συνείδηση απλών Λευϊτών Ιερέων και Ιερομονάχων, επαναστατεί.
Εμάς, τον πιστό λαό, μας απομένει η αυθόρμητη και αταλάντευτη στήριξή τους.
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

"Η Πεντάμορφη και το τέρας" ακατάλληλη για "gay σκηνή"   
Κίνα, Ρωσία, κάποιες αμερικανικές πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου έκριναν ακατάλληλη την νέα ταινία της Ντίσνεϊ, καθώς περιέχει μια σκηνή που χαρακτηρίστηκε «γκέι» και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένα παραμύθι θα προκαλούσε τόσες αντιδράσεις. Όλα όμως τα παραμύθια δίνουν τα δικά τους διδάγματα κι αυτό προσπαθεί να κάνει και η νέα εκδοχή της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που βγαίνει σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.
Όλα ξεκίνησαν όταν μία σκηνή της ταινίας χαρακτηρίστηκε ως ομοφυλοφιλική και απαγορεύτηκε να παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες πολλών, κυρίως ασιατικών χωρών.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου