Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας θα προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος (φωτογραφίες)




Άγιον Όρος, του Κώστα Τζιβανίδη
Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους επισκέπτεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας προκειμένου να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως.
Αμέσως μετά την άφιξη και την επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Αθηναγόρα από τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Γαβριήλ και τα μέλη της Αδελφότητας τελέστηκε δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η Αγρυπνία της εορτής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυδωνίων και με την συμμετοχή, εκτός του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Παντοκράτορος, και του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Γρηγορίου Αρχιμ.Χριστοφόρου και των Αντιπροσώπων της Ι.Μονής Μεγίστης Λαύρας, Ιερομ.Νικοδήμου και της Ι.Μ.Εσφιγμένου, Ιερομ.Γαβριήλ και εκπροσώπων των άλλων Αγιρείτικων Μονών.
 
Νωρίτερα ο κ.Αθηναγόρας επισκέφθηκε καθηκόντως το Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας όπου έγινε δεκτός με τις προσήκουσες τιμές από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη, και τους πατέρες της Ιεράς Κοινότητας, ευρισκομένων στον χώρο λόγω της τακτικής συγκλήσεως της Συνάξεως των Αντιπροσώπων.
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: http://www.amen.gr/article19008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου