Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πατρ. Δανιήλ: Η ταπεινή αγάπη ισχυρότερη από το μίσος

Πατρ. Δανιήλ: Η ταπεινή αγάπη ισχυρότερη από το μίσος
«Το Νέο Πάσχα δεν είναι κάτι, είναι Κάποιος, είναι ο ίδιος ο Χριστός» είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην εορτή του Αναστάσεως του Κυρίου και κάνοντας παραλληλισμούς με το εβραϊκό Πάσχα.
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στον Μυστικό Δείπνο, τονίζοντας ότι με αυτόν, ο Κύριος σφράγισε ένα νέο συμβόλαιο με την ανθρωπότητα: θυσίασε τον Εαυτό Του για πάρει στους ώμους του όλη την αμαρτία το κόσμου, αυτή την αμαρτία των Πρωτοπλάστων που παράκουσαν τον Θεό.
«Ο Χριστός ο Κύριος είναι εκείνος στον οποίο εκπληρώνεται, και ταυτόχρονα γίνεται η υπέρβαση του Εβραϊκού Πάσχα» τόνισε ο Πατριάρχης Δανιήλ.
Και προσθέτει: «Μυστικός Δείπνος είναι η ταπεινή και ελεήμων αγάπη, που είναι ισχυρότερη από την αμαρτία, ισχυρότερη από το μίσος και τη βία εκείνων που σταύρωσαν τον Χριστό, ισχυρότερη από κάθε κοσμική εξουσία. Η αγάπη Του είναι ισχυρή και ταπεινή την ίδια στιγμή.»
«Αυτή τη θυσιαστική αγάπη δίνει στους μαθητές Του, όταν μοιράζεται μαζί τους ο Χριστός τα μοιράζεται με το σώμα και το αίμα Του», επεσήμανε ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου