Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Αγώνας ενάντια στον εχθρό ~ Επιστολές του Γέροντα Ιωάννη της Μονής των Σπηλαίων (Πσκωφ)


Αγώνας ενάντια στον εχθρό ~ Επιστολές του Γέροντα Ιωάννη της Μονής των Σπηλαίων (Πσκωφ)
Αγαπητή Α. !
Χρειάζεται να αρχίσεις την αντίσταση στον εχθρό, που σε βασανίζει, με τα Μυστήρια ∙με πρώτο και κύριο την Εξομολόγηση. Πρέπει να βρεις εκείνο το σημείο στη ζωή σου , το οποίο έδωσε στον εχθρό την ελευθερία να μπει μέσα σου. Μετά την Εξομολόγηση οπωσδήποτε να κάνεις Ευχέλαιο. Το λάδι του Ευχελαίου μετά τα Άγια Μυστήρια να το πίνεις και να χρίεσαι καθημερινά. Να κοινωνείς κάθε Κυριακή.
Μπαίνει ο εχθρός ανεπαίσθητα , αλλά, για να τον διώξεις, χρειάζεσαι να κάνεις πολλούς κόπους και προσπάθειες. Να ξέρεις ότι ο στόχος του εχθρού που σε πολιορκεί, είναι να καταστρέψει τη ζωή σου. Οι λογισμοί αυτοκτονίας είναι του εχθρού κι εκείνος είναι που σου υποβάλλει ότι αυτή είναι η μοναδική διέξοδος από αυτή την κατάσταση. Ξέρεις ότι η αυτοκτονία αιώνια καταστρέφει την αθάνατη ψυχή σου; Είναι η μοναδική αμαρτία, για την οποία είναι αδύνατο να λάβεις συγχώρηση. Είναι καταστροφή και της ψυχής και του σώματος. Επομένως, Α. μη δέχεσαι τους λογισμούς , είναι ο υποβολέας – εχθρός που σε βασανίζει . Εσύ όμως να ξέρεις ότι αυτά δεν είναι δικά σου και να προσποιείσαι ότι δεν ακούς τους ψιθύρους του, να τους καταπνίγεις με την ευχή: «Κύριε! Ελέησον». Κι εγώ θα προσευχηθώ για σένα.
Πηγή: Με λεπτότητα και αγάπη Επιστολές του Γέροντα Ιωάννη της Μονής των Σπηλαίων ( Πσκωφ ) Εκδόσεις : εν πλω, http://eisdoxantheou-gk.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου