Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Κίτρους: »Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία»»


afisa katerini
*Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ήταν από τους πρώτους Μητροπολίτες που είχε βγει μπροστά και είχε προτρέψει τον κόσμο να κατεβεί στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο που μας πέρασε… Εύγε για την παλικαρίσια στάση του και τότε και τώρα!
Κάλεσμα προς τον κλήρο και το λαό για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Κατερίνης απηύθυνε με εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
»Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Διαβάστε παρακάτω την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου:
Αγαπητοί μου,
Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εγρήγορση και χωρίς εφησυχασμό.
Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.
Έτσι, λοιπόν διακηρύσσουμε καί πάλι:
• Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
• Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.
• Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.
• Δεν το διαπραγματευόμαστε.
• Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.
Η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στην Κατερίνη.
Συμμετέχουμε για να διακηρύξουμε την αυτονόητη αλήθεια ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
Μετά πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ὁ Κ ί τ ρ ο υ ς Γ ε ώ ρ γ ι ο ς
afisa 1
πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου